Blodkärl och Rodnad i Ansiktet Behandling

Ytliga blodkärl i ansiktet kallas även kärlbristningar och brustna blodkärl. Fina, små ytliga kärl ger rodnad i ansiktet. Ytliga blodkärl och rodnad i ansiktet finns oftast på näsa och kinder. Orsaken till att ytliga blodkärl uppstår och att man blir röd i ansiktet är delvis genetisk och är vanligt förekommande hos personer som utsatt sig för sol, vind och kyla.

Behandling av ytliga blodkärl och rodnad genomförs med IPL och Nd:YAG laser. Laserbehandling med IPL och Nd:YAG är effektiv i att ta bort blodkärl och minska rodnad i ansiktet.

kärlbristningar röd i ansiktet behandling

Hur fungerar behandlingen av blodkärl och rodnad med IPL och Nd:YAG laser?

Behandling av ytliga blodkärl och rodnad med IPL laser bygger på att högintensivt ljus inom ett specifikt spektrum av våglängder, anpassad för kärl och rodnad, penetrerar huden och absorberas av hemoglobin i kärl. Behandling med Nd:YAG laser bygger på ljus med en specifik våglängd som absorberas av hemoglobin i kärl. För båda metoder gäller att ljuset omvandlas till värme som orsakar skrumpning av kärlen som därefter försvinner. Detta tar bort ytliga blodkärl och gör att du blir mindre röd i ansiktet.

Laserkliniken Södermalm är en av få laserkliniker i Stockholm med andra generationens IPL laser, med ett perfekt anpassad våglängdsspektrum för kärl och rodnad, som gör kylning av huden onödig. Detta gör laserbehandling med andra generationens IPL en mycket exakt och skonsam metod för behandling av ytliga blodkärl och rodnad. Det finns också möjlighet att behandla med Nd:YAG laser. Leg. läkare utför laserbehandlingen.

Vad kan jag förvänta mig?

Du får information om vad som händer under hela proceduren för behandling av blodkärl. Du får ett ögonskydd för att undvika att ljuset träffar ögonen. När ljuspulserna appliceras på huden kan du känna en lätt stickande och varm känsla. Omedelbart efter behandlingen mörknar kärlen och en rodnad syns på det behandlade området. Rodnaden försvinner oftast nästa dag och i många fall ses redan då en förbättring. Eftersom kärlen tynar bort kan det ta ett par veckor innan de är borta.

Det behövs oftast 2-4 behandlingar med 3-4 veckors intervall.

Vad skall jag tänka på innan behandlingen?

Du skall undvika direkt solljus, solarium och brun utan sol produkter i 4 veckor innan behandling. Använd helst ett brett spektrum solskyddsmedel av SPF 30 dagligen under 4 veckor. Detta för att undvika att solbrun hud absorberar ljuset och skadas. Undvik läkemedel som orsakar ljuskänslighet under tre dygn innan behandling.

Vad skall jag tänka på efter behandlingen?

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen, men undvika hård träning tills eventuell svullnad lagt sig. För att minska symptom kan du applicera våta, kalla kompresser eller kylpåse på dom behandlade områdena i 15 minuter varje- till varannan timme. Om detta inte har tillräcklig effekt kan du köpa receptfri steroidkräm och smörja på två gånger per dag upptill 3 dagar.

Boka tid för behandling av blodkärl och rodnad i ansiktet