Pigmentfläckar Behandling med Laser

Pigmentfläckar är bruna eller mörka fläckar i huden. Pigmentfläckar kan vara förändringar som fräknar, åldersfläckar eller solfläckar. Pigmentförändringar orsakas ofta av solexponering och hormonförändringar. Fräknar, åldersfläckar och solfläckar uppstår ofta på huden i ansiktet och på händerna.

Behandling av pigmentfläckar med laser är effektiv i att ta bort fräknar, åldersfläckar och solfläckar.

Ta Bort Fräknar Åldersfläckar Solfläckar

Hur fungerar behandling av pigmentfläckar med IPL laser?

Pigmentfläckar uppkommer ofta till följd av solexponering och hormonförändringar. Pigmentförändringar som fräknar, åldersfläckar och solfläckar innehåller pigmentet melanin. Behandling av pigmentfläckar med IPL laser bygger på att högintensivt ljus inom ett specifikt spektrum av våglängder, anpassad för pigmentförändringar, penetrerar huden och absorberas av melanin i pigmentfläckar. Ljuset omvandlas till värme som förstör pigmenten. Behandling av pigmentförändringar med IPL laser tar bort fräknar, åldersfläckar och solfläckar.

Laserkliniken Södermalm är en av få laserkliniker i Stockholm med andra generationens IPL laser. Denna har ett perfekt anpassad våglängdsspektrum för pigmentfläckar, som gör kylning av huden onödig. Detta gör laserbehandling med andra generationens IPL en mycket exakt och skonsam metod för behandling av fräknar, åldersfläckar och solfläckar. Leg. läkare utför laserbehandlingen.

Vad kan jag förvänta mig?

Du får information om vad som händer under hela proceduren för behandling av pigmentfläckar. Du får ett ögonskydd för att undvika att ljuset träffar ögonen. När ljuspulserna appliceras på huden kan du känna en lätt stickande och varm känsla. Omedelbart efter behandlingen kommer pigmentfläckarna att ha mörknat och en rodnad syns på det behandlade området. Pigmenten kommer att fortsätta mörka och flagna under 1-2 veckor. Rodnaden försvinner senast nästa dag.

Det behövs 2-4 behandlingar med 3-4 veckors intervall för ansikte, 6 veckors intervall för överkropp och 8 veckors intervall för ben.

Vad skall jag tänka på innan behandlingen?

Du skall undvika direkt solljus, solarium och brun utan sol produkter i 4 veckor innan behandling av pigmentförändringar. Använd helst ett brett spektrum solskyddsmedel av SPF 30 dagligen under 4 veckor. Detta för att undvika att solbrun hud absorberar ljuset och skadas. Undvik läkemedel som orsakar ljuskänslighet under tre dygn innan behandling.

Vad skall jag tänka på efter behandlingen?

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling av pigmentfläckar med laser, men undvika hård träning tills eventuell svullnad lagt sig. För att minska symptom kan du applicera våta, kalla kompresser eller kylpåse på dom behandlade områdena i 15 minuter varje- till varannan timme. Om detta inte har tillräcklig effekt kan du köpa receptfri steroidkräm och smörja på två gånger per dag upptill 3 dagar.

Boka tid för behandling av pigmentfläckar med laser