PIGMENTFLÄCKAR BEHANDLING MED LASER

Pigmentfläckar är bruna eller mörka fläckar i huden. Pigmentfläckar kan vara förändringar som fräknar, åldersfläckar eller solfläckar. Pigmentförändringar orsakas ofta av solexponering och hormonförändringar. Fräknar, åldersfläckar och solfläckar uppstår ofta på huden i ansiktet och på händerna. Behandling av pigmentfläckar med laser är effektiv i att ta bort fräknar, åldersfläckar och solfläckar.

Ta Bort Fräknar Åldersfläckar Solfläckar

HUR FUNGERAR BEHANDLING AV PIGMENTFLÄCKAR MED IPL LASER?

Pigmentfläckar uppkommer ofta till följd av solexponering och hormonförändringar. Pigmentförändringar som fräknar, åldersfläckar och solfläckar innehåller pigmentet melanin. Behandling av pigmentfläckar med IPL laser bygger på att högintensivt ljus inom ett specifikt spektrum av våglängder, anpassad för pigmentförändringar, penetrerar huden och absorberas av melanin i pigmentfläckar. Ljuset omvandlas till värme som förstör pigmenten. Behandling av pigmentförändringar med IPL laser tar bort fräknar, åldersfläckar och solfläckar. Laserkliniken Södermalm är en av få laserkliniker i Stockholm med andra generationens IPL laser. Denna har ett perfekt anpassad våglängdsspektrum för pigmentfläckar, som gör kylning av huden onödig. Detta gör laserbehandling med andra generationens IPL en mycket exakt och skonsam metod för behandling av fräknar, åldersfläckar och solfläckar. Leg. läkare utför laserbehandlingen.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG?

Du får information om vad som händer under hela proceduren för behandling av pigmentfläckar. Du får ett ögonskydd för att undvika att ljuset träffar ögonen. När ljuspulserna appliceras på huden kan du känna en lätt stickande och varm känsla. Omedelbart efter behandlingen kommer pigmentfläckarna att ha mörknat och en rodnad syns på det behandlade området. Pigmenten kommer att fortsätta mörka och flagna under 1-2 veckor. Rodnaden försvinner senast nästa dag.

Det behövs oftast 1-2 behandlingar med minimum 3 veckors intervall för ansikte, 4 veckors intervall för överkropp och 6 veckors intervall för ben. Läs mer härom garanti och resultat.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Du skall undvika brun utan sol produkter i 4 veckor innan behandling av pigmentförändringar. Det går bra att vara lite solbrun, men undvik aktiv solning och solarium i 1 vecka innan behandling. Undvik läkemedel som orsakar ljuskänslighet under 3 dygn innan behandling. Ta bort smink innan behandling.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen och använda smink redan samma dag. Det finns inga hinder att gå till arbete nästa dag. Undvik hård träning tills eventuell svullnad lagt sig. Var försiktig med solning dom närmsta veckorna efter behandling.