HUDFÖRYNGRING MED IPL OCH FRAKTIONERAD LASER

När vi blir äldre minskar halterna av de ämnen som håller huden fast och slät. Samtidig påverkas huden av yttre påfrestningar som solljus och föroreningar. Detta resulterar i att rynkor och fina linjer uppstår i en hud som förlorat sin fasthet och lyster. I kombination med pigmentfläckar, ojämn pigmentering, ytliga blodkärl och rodnad så både ser och känns huden äldre ut än den behöver göra.

Hudföryngring med IPL och fraktionerad laserär effektiv i borttagning av pigmenteringar, blodkärl och rodnad och reducerar fina linjer och rynkor. Hudföryngring med IPL och fraktionerad laser ger ett ansiktslyft utan kniv.

Ansiktslyft Rynkor Fina Linjer

HUR FUNGERAR HUDFÖRYNGRING MED IPL OCH FRAKTIONERAD LASER?

Hudföryngring och ansiktslyft med laser genomförs med Nordlys IPL och fraktionerad laser.

IPL hudföryngring bygger på att högintensivt ljus inom ett specifikt spektrum av våglängder, anpassad för pigmentering och blodkärl, penetrerar huden och absorberas av melanin i pigmenteringar och hemoglobin i ytliga blodkärl. Där omvandlas ljuset till värme som förstör pigmenten och orsakar skrumpning av blodkärlen som därefter försvinner. Hudföryngring med IPL ger bäst resultat på pigmentfläckar, ojämn pigmentering, ytliga blodkärl och rodnad.

Hudföryngring med fraktionerad laser bygger på att högintensivt ljus med en specifik våglängd, anpassad för bindvävnaden, penetrerar huden i tusentals små, djupa kolumner där vatten värmas upp. Kroppens naturliga processer avlägsnar sedan den behandla vävnaden i kolumnerna samtidigt som tillväxten av kollagen och elastiska fibrer stimuleras. Detta ger ett ansiktslyft med förbättring av hudstrukturen med en fastare och slätare hud. Rynkor och fina linjer reduceras med hudföryngring med fraktionerad laser.

Hudföryngring med fraktionerad laser för reducering av rynkor och fina linjer genomförs oftast på:

Rynkor i pannan Fina linjer i pannan Rynkor runt och under ögonen Fina linjer runt och under ögonen Rynkor på kinderna Rynkor runt munnen Rynkor på halsen Rynkor på dekolletage Sammantaget ger hudföryngring och ansiktslyft med IPL och fraktionerad laser en fastare, slätare hud med en minskning av pigmenteringar, ytliga kärl och rodnad och reducering av rynkor och fina linjer.

Laserkliniken Södermalm är en av få laserkliniker i Stockholm med andra generationens IPL och fraktionerad laser. Behandling med andra generationens IPL och fraktionerad laser är mycket exakta och skonsamma metoder för hudföryngring. Leg. läkare utför laserbehandlingen.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG FRÅN BEHANDLINGEN?

Du får information om vad som händer under hela proceduren. Du får ett ögonskydd för att undvika att ljuset träffar ögonen. När ljuspulserna appliceras på huden kan du känna en stickande och varm känsla. Omedelbart efter behandlingen vill du ha en rodnad och lätt svullnad. Svullnaden vill oftast försvinna samma dag, rodnaden försvinner oftast efter ett par dagar. Eventuella pigmentfläckar och ytliga kärl kommer att ha mörknat. Du kan uppleva viss torrhet, klåda och lätt flagning dom första dagarna.

Du kommer att se skillnad efter 1-3 behandlingar men optimalt resultat kommer efter 4 behandlingar med 3-4 veckors intervall för ansikte och 6 veckors intervall för överkropp. Effekten på hudföryngring för pigmentering, blodkärl och rodnad är permanent. Resultatet på ansiktslyft av rynkor och fina linjer håller i upptill 5 år. För att förlänga detta råder vi till underhållsbehandling 1 gång per år. Läs mer här om garanti och resultat.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Du skall undvika brun utan sol produkter i 4 veckor innan behandling. Det går bra att vara lite solbrun, men undvik aktiv solning och solarium i 1 vecka innan behandling. Undvik läkemedel som orsakar ljuskänslighet under 3 dygn innan behandling. Före hudföryngring med fraktionerad laser rekommenderas det att smörja på receptfri lokalbedövande kräm eller salva 1 timme innan behandling. Ta bort smink innan behandling.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter hudföryngring med IPL och fraktionerad laser. Du kan använda smink redan samma dag. Det finns inga hinder att gå till arbete nästa dag. Undvik hård träning tills eventuell svullnad lagt sig. Var försiktig med solning dom närmsta veckorna efter behandling.