PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED LASER

Generande hårväxt har länge varit ett problem för både kvinnor och män. Många väljer att plocka, rycka eller vaxa bort generande hårväxt. Detta kan leda till irriterad hud och ökad behåring. Effekten av dessa metoder är dessutom kortvarig. Hårborttagning för män på rygg har varit speciellt utfordrande med dessa metoder.

Hårborttagning med laser är effektiv i permanent hårborttagning. Du kommer att uppleva synlig hårreducering redan efter första behandlingen.Hårborttagning för män på rygg har blivit en populär behandling som hjälpt många.

Permanent Hårborttagning Laser IPL

HUR FUNGERAR BEHANDLINGEN FÖR PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED LASER?

Permanent hårborttagning med IPL laser bygger på att högintensivt ljus inom ett specifikt spektrum av våglängder, anpassad för hårborttagning, penetrerar huden och absorberas av melanin i hårproducerande celler i hårsäckarna. Där omvandlas ljuset till värme vilket skadar och minskar hårsäckarnas möjlighet att växa nytt hår. Detta ger en reduktion av antal producerande hårsäckar och grovheten och färgen på håren som växer.

Laserkliniken Södermalm är en av få laserkliniker i Stockholm med andra generationens IPL laser, med ett perfekt anpassad våglängdsspektrum för hårborttagning, som gör kylning av huden onödig. Detta gör laserbehandling med andra generationens IPL en mycket exakt och skonsam metod för permanent hårborttagning. Laserkliniken Södermalm är den ända kliniken i Stockholm som erbjuder permanent hårborttagning som är medicinsk CE-godkänd också för mörkhyade personer.

VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG?

Du får information om vad som händer under hela laserbehandlingen av hår. Du får ett ögonskydd för att undvika att ljuset träffar ögonen. När ljuspulserna appliceras på huden kan du känna en lätt stickande och varm känsla. Omedelbart efter behandlingen kommer du att ha en rodnad och lätt svullnad kring hårsäckarna. Svullnaden och rodnaden försvinner oftast samma dag. En del hår som trängt upp till ytan avlägsnas lätt och återstående hår kommer att lossna inom 1-2 veckor.

Det är bara hårsäckar i växtfas som förstörs under laserbehandlingen. På de flesta ställen på kroppen är en fjärdedel av hårstråna i växtfas. Vilande hårsäckar innehåller inte nog melanin som kan ta till sig energien från ljuset och värmas inte upp tillräckligt. Därför behövs 6 behandlingar med olika intervaller beroende på område.

Laserbehandling av hår i ansiktet med 6 veckors intervaller:

Ögonbryn Överläpp Haka Laserbehandling av hår på överkropp med 8 veckors intervaller:

Underarm Bröstet Mage Laserbehandling av hår på rygg och underkropp med 10 veckors intervaller:

Rygg Svank Rumpa Intim/Underlivet Bikini Ben –

Hårborttagning för män på rygg har störst effekt på dom över 30 år. Permanent hårborttagning med IPL är behandlingsmetoden som visat bäst långtidseffekter med data över 10 år. Läs mer här om garanti och resultat.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLINGEN?

Du skall undvika brun utan sol produkter i 4 veckor innan behandling. Det går bra att använda rakhyvel men inte plocka, rycka, vaxa eller använd hårborttagningsprodukter under 4 veckor. Detta för att så många follikler som möjligt skall innehålla hår som kan förstöras. Det går bra att vara lite solbrun, men undvik aktiv solning och solarium i 1 vecka innan behandling. Raka håret på området dagen innan behandlingen. Undvik läkemedel som orsakar ljuskänslighet under 3 dygn innan laserbehandling av generande hårväxt. Du skall ha ren hud utan smink under behandlingen.

VAD SKALL JAG TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen och använda smink redan samma dag. Det finns inga hinder att gå till arbete nästa dag. Undvik hård träning tills eventuell svullnad lagt sig. Var försiktig med solning dom närmsta veckorna efter behandling.